camping.jpg

5 campingar som fått pris för bästa omdöme

Publicerad: 2021-08-18 14:03:08

Fem olika campingplatser i Sverige har blivit belönade med en internationell utmärkelse. Priset är baserat på campinggästernas omdömen de senaste tolv månaderna.

I takt med att allt fler svenskar semestrar med husvagn eller husbil så ökar också efterfrågan på bra campingplatser. För att få en trivsam upplevelse är det viktigt att campingen håller en hög standard och har alla bekvämligheter som gästerna önskar. Numera är det ofta lätt att ta reda på vad en camping erbjuder, tack vare recensioner på internet från besökarna.

Nyligen utsåg rese- och recensionsplattformen TripAdvisor världens bästa turistboenden, baserat på recensioner från gästerna. Fem campingar i Sverige blev då belönade med utmärkelsen TripAdvisor Traveller’s Choice 2021. Priset grundar sig på antalet omdömen, vilken kvalitet dessa håller och hur aktuella de är. Här får du veta mer om de prisbelönta ställena och var i Sverige de ligger! Campingarna är listade i slumpad ordning.

Korskullens Camping

I Östergötland, centralt i småstaden Söderköping, hittar du Korskullens Camping, precis intill Göta kanal. Här finns 35 campingtomter och 11 stugor. Söderköping har anor från medeltiden, något som du kan uppleva i Drothemskvarteren bland små, gamla trähus och smala gränder. Här finns också Sankt Anna skärgård som är populärt på sommaren och sägs vara en av världens vackraste skärgårdar.

Skäralids Camping & Vandrarhem

Den femte prisbelönta campingen hittar du i Skåne, i orten Ljungbyhed utanför Helsingborg. Campingen är belägen vid välbesökta Söderåsens nationalpark. Campingen har 48 platser totalt, i ett gammalt stenbrott 300 meter från nationalparken. 

Daftö Resort

Strömstad är en populär semesterort på västkusten dit många tar husbilen eller husvagnen för att njuta av havet och naturen. Här finns bland annat Daftö Resort som har en femstjärnig camping med fyra olika områden. Här finns även stugor och hotell. Campingen ligger i anslutning till en nöjespark och passar därför särskilt bra för barnfamiljer. Strömstad är en idyll för båtutflykter, bad och naturupplevelser i Kosterhavets nationalpark. 

Granö Beckasin Lodge

Granö Beckasin ligger rofyllt ute i naturen, intill Umeälven i den lilla byn Granö. Här kommer campinggästerna så nära den svenska naturen det går att komma. Campingen har 21 platser nära älven, med restaurang, kafé och gott om aktiviteter att göra. 

Hultsfred Strandcamping

Smålandsorten Hultsfred är kanske mest känd för musikfestivalen som under sin historia haft stora namn på scenen. Här campar man precis intill en sjö, och har nära till Astrid Lindgrens värld. Campingen har stugor och campingtomter med olika valmöjligheter.