Nyheter - Utrustningen som gör skillnad - ctl00_cph1_defaultHeaderImage

Utrustningen som gör skillnad

Publicerad: 2021-05-27 11:41:09

Äntligen är våren här och många har redan varit ute första helgen med husbilen eller husvagnen. Innan man kommer iväg brukar man städa ur sin vagn ordentligt och gå igenom allt som ska finnas med på resan. Ett bra tips är att kolla så saker fungerar innan man åker, inte bara att de finns med. Dammsugare och vattenkokare är några av de saker som kan behövas uppdateras. För långliggarna kan det vara aktuellt att investera i en egen gräsklippare och rejäla utemöbler. 

Alla har sitt eget sätt att campa och använda sin husvagn eller husbil på. Vissa åker till olika platser över helgen och på semestern och resten av tiden står den parkerad. Andra har den på en camping hela sommaren och bor där mest hela den varma årstiden och åker iväg på små utflykter då och då. Och sen finns det en hel del långliggare som i princip bygger in sin husvagn med staket och altan på favoritcampingen och enda gången vagnen rullar är till och ifrån vinterförvaringen. Beroende på hur man nyttjar sin vagn underlättas livet av rätt utrustning.

Här hittar du all tänkbar utrustning: fritidscenter.kamafritid.se

Helgåkaren

För de som vanligtvis åker kortare turer behövs det ingen tyngre utrustning för att hålla rent och snyggt, det kan man fixa när man kommer hem igen. Den som gillar att fricampa är det bra att se över bodelsbatteriet så att man inte står utan ström helt plötsligt, en gasolflaska i reserv lär man sig snabbt att man ska ha också.

Frekventa camparen

För den som är ute regelbundet behövs det bra städgrejor, en smidig och kraftig dammsugare används flera gånger varje dag. En skruvdragare används också ofta och det är verkligen en bra investering att ha en egen i ditt mobila hem – det är lätt att missa ta med sig, och glömmer du inte dragaren så glömmer du batteriladdaren…

Vill du kunna röra dig snabbt på campingområdet eller i närområdet ska du självklart se till att få med cykel. Utrusta med en cykelhållare som klarar så många cyklar du behöver ha med dig.

Långliggaren

För den som bygger upp ett litet sommarparadis kring sin husvagn kan man behöva en del andra saker för att bibehålla det man har byggt upp. Till exempel kan man behöva sköta gräset innanför staketet själv. Då behövs en smidig klippare som är lätt att manövrera. Det finns många olika alternativ på marknaden, det är en smaksak vad man väljer i slutändan. Tips kan vara att välja något tystgående, gärna el-drivet. Har du bra kontakt med grannarna på din uppställningsplats kanske man kan investera tillsammans?

Om du har plats utanför förtältet är det mycket värt att ha en uppsättning trevliga utemöbler. Man vill helst slippa bära möbler från förtältet för att kunna sitta ute, och väljer du möbler anpassade för utomhusbruk behöver du heller inte tänka på att de ska skyddas vid risk för sämre väder.

Semester i Sverige 2021

Även 2021 bjuder på Swemester, semester i Sverige. Vi har otroligt många fina campingpärlor i vårt land och även om du är rutinerad campare finns det alltid mer att upptäcka.

Vi ses i sommar!