fritidscenter-husvagn-husbil-kabe-adria-affinity-21.jpg

Förväntad ökad tillverkning av husbilar och husvagnar 2021

Publicerad: 2021-03-12 13:34:41

Att intresset för att campa och att kunna ta med sig sommarstugan på semestern har vuxit de senaste åren för att fullständigt explodera under 2020 är det inte många som har missat. Trots att tillverkningen av husbilar och husvagnar i Tyskland ökade med 30% under 2020 spår den tyska intresseorganisationen för husvagnsindustrin att tillverkningen kommer att öka ännu mer under 2021.

En het marknad

I en pressrelease från CIVD, Caravaning Industrie Verband e.V., visar intresseförbundet att tillverkningen av husbilar och husvagnar slagit alla rekord under 2020. Antalet nyregistrerade husvagnar och -bilar kom för första gången någonsin över 100,000 st på ett år. Det är en ökning med 30% från året innan.

Trots den dramatiska ökningen till 2020 ser tillverkarna inte någon avsvalning av intresset för nya vagnar utan tvärtom, de satsar på att tillverka ännu fler fordon under 2021. Exporten av vagnar minskade något under förra året men spås av mer än hälften av tillverkarna i Tyskland att öka igen under 2021 vilket är en av anledningarna till att prognoserna ökar och därmed tillverkningsbehovet.

Nyanställningar, utbyggnationer och storsatsningar

Flera fabriker rapporterar att de nu utökar sin tillverkning, anställer fler och bygger ut sina fabriker. Under 2020 kunde flera av dem inte möta den stora efterfrågan på grund av de restriktioner som coronapandemin ledde till. Det här innebär att man går in i säsongen med ett eftersläp i tillverkning trots att de producerar fler fordon. Med detta som grund är det inte svårt att förstå att det satsas stort på att tillverka ännu mer inom de närmaste åren.

Allt fler anledningar till att campa

Coronapandemin har definitivt bidragit till att fler väljer husvagn och husbil. Man har allt tillgängligt och kan sköta sig själv utan att behöva vara för nära andra människor. Många upptäcker bekvämligheten med att resa på det här sättet, man kan enklare välja resmål efter väder och an kommer sina destinationer lite närmre. Fler och fler under se senaste årtiondet, både svenska turister och utländska, har insett att det finns en massa härligt att uppleva i Norden. Så även om man började med husbil av en anledning finns det andra anledningar till att man fortsätter att välja husbil.

Vilka trender inom campinglivet kommer att växa sig starka?

Det återstår att se om storsatsningarna kommer innebära nya modeller eller om det kommer att byggas fler av de som finns. Kanske innebär det nya intresset hos många också att det efterfrågas nya lösningar? Det som vuxit stort i USA och Australien är förtält och andra husbilsinspirerade lösningar till personbilar och minibussar. Går vi tillbaka till mer kompakta lösningar eller är det storbilarna som fortsätter starkt på marknaden?

Nyheter - Ökning av nytillverkade fordon 2021 | Fritidscenter.se - ctl00_cph1_defaultContent_po_4156_dc4156_dcc1_po_4168_dc4168