fabian-ngGLOys0u0U-unsplash.jpg

First Camp och flera andra campingar storsatsar

Publicerad: 2021-06-10 17:27:39

Att spendera semestern och helger på campingar är en semesterform som har vuxit stadigt de senaste åren. Sommaren 2020 fick hela turistindustrin en rejäl smäll i och med rese-restriktionerna som kom med covid19-pandemin. Den svenska campingindustrin klarade sig bättre än de flesta andra turistföretag tack vare att svenskarna valde att hemestra. Inför 2021 spås den utländska turismen komma tillbaka vilket kan komma att leda till att både de gamla och de nya camparna ska rymmas på campingarna.

Det är inte bara husbil och husvagnslivet som växer, även att tälta och att hyra stuga är starkt växande trender. Det är något som Sveriges största campingföretag, First Camp har tagit fasta på och nu gör de en storsatsning. Fram till i år har de haft 44 anläggningar runt om i Skandinavien och lägger nu till Frigård Camping i Danmark. Det är inte bara nyförvärvet som görs inför årets säsong utan de uppdaterar också sina andra campingar, investeringarna inför 2021 förväntas bli till en totalkostnad av ca 130 miljoner kronor.

Frigård – avstamp innan Europa

First camps senaste investering, Frigård ligger bara tre kilometer från gränsen till Tyskland vilket gör att det är ett utmärkt stopp innan man ger sig ut i Europa. Campingen har mer än 700 platser för husbil och husvagn plus ett 30-tal stugor som man kan hyra. På området finns pool, jacuzzi, bastu och självklart en av Jyllands alla vackra, vita sandstränder. I närområdet finns också ett flertal olika vandringsleder för naturälskaren att njuta av.


Leksands strand blir fem- stjärnig inför 2021

Flera av Sveriges campingar har tilldelats fler stjärnor inför säsongen 2021 uppger SCR Svensk Camping. Av de 202 anläggningarna som är medlemmar har en uppgraderats till en femstjärnig anläggning och ytterligare tre har klivit upp och blivit fyrstjärniga. Den som klev upp i den finaste ligan är Leksands strand i Dalarna. De andra som knipit ytterligare en stjärna från förra året är Bingsmarkens Camping i Skåne, Jogersö Camping, Södermanland och Gekåsbyn Ullared i Halland.

Allt fler små ställplatser och små campingar

Allt fler små campingar och ställplatser växer fram runt om i Sverige, ofta är det större gårdar ute på landet som ser möjligheten till en extrainkomst och därför dedikerat en del av sin mark till campare. Ofta är dessa små, personliga och utan många av de faciliteter som de större campingarna erbjuder. De är ofta belägna i en vacker miljö och med service som erbjuder det där lilla extra lugn och ro.