mässor-camping.jpg

Här är årets största mässor

Publicerad: 2022-02-28 08:47:56

Våren närmar sig med stora kliv och många ser fram emot en ny säsong med sin husbil eller husvagn. För alla som är sugna på att köpa nytt, få inspiration eller träffa folk med samma intresse så är det dessutom hög tid att ladda för Skandinaviens mässor! 

De senaste åren har inneburit ett stort uppsving för begreppet hemester. Allt fler svenskar vill uppleva sina närområden och komma ut i naturen. När de flesta av oss tillbringar stora delar av dagarna inomhus är det kanske inte så konstigt att det är just friluftssemester och campingliv som lockar när vi får ledig tid.  

Med en husbil eller husvagn är det extra lätt att åka när man vill och vart man vill, oavsett om en campingsommar vid havet lockar eller man vill äventyra ut på vägarna i Europa. Intresset för att semestra på hemmaplan har faktiskt blivit omåttligt populärt. Så pass att såväl husbilar och husvagnar som antalet campingplatser blev en bristvara under 2021. 

Husbils- och husvagnsmässor 2022 i Sverige och Norge

Även om vintern fortfarande har ett grepp om Sverige så närmar sig campingsäsongen onekligen ännu en gång. Oavsett om man ska köpa sin första husbil eller vill byta ut en gammal husvagn så är mässor en populär destination för att samla inspiration. Där passar många också på att genomföra köpet av sitt nästa fordon eller släp, ställa frågor till utställare, träffa likasinnade entusiaster och helt enkelt ta del av häftiga nyheter och trender i branschen. Här tar vi en titt på mässor inom husbil och husvagn 2022. 

Elmia Husvagn Husbil 2022, Jönköping 

Det här är mässan som de allra flesta med ett intresse för det mobila livet känner till! Den 7–11 september 2022 kommer Elmia Husvagn Husbil att äga rum. Det är Nordens största mässa för husvagn och husbil, som anordnas i Jönköping med närhet till flera fina sjöar, natur, shoppingmöjligheter, restauranger och uteliv för de som vill.  

Evenemanget brukar locka nära 40 000 besökare, med både utställningar och sociala tillställningar. Redan år 1981 hade mässan premiär och har sedan blivit ett återkommande event att se fram emot. Många besökare passar på att campa på mässområdet! Utsikten över Vättern från fälten bakom Elmia är något alldeles särskilt och dessutom är det nära till stranden för besökarna. Biljetsläpp till Elmia Husvagn Husbil samt till campingen släpps den 14 mars. 

Husbil Stockholm 2022, Kista 

Husbilsmässan i Kista är ett bra alternativ för alla som inte vill vänta - redan den 18 mars kan man besöka Husbil Stockholm 2022. Mässan pågår i tre dagar (fredag till och med söndag) på en utställningsyta som omfattar ungefär 7500 kvadratmeter. Här kan man få inspiration till nya upplevelser, hitta det senaste inom inredning och teknik, och självklart möta andra husbilsintresserade inför högsäsongen 2022.  

Caravanmessen 2022, Oslo 

Är man sugen på en resa till Oslo i september kan man besöka Caravanmessen. Den 15–18 september pågår den stora mässan för husvagnsintresserade i Norden. Här kan man ta del av spännande nyheter, oavsett om ens intresse är nytt och man vill ta första steget till att köpa husvagn, eller om man är inbiten entusiast.