AdobeStock_472071682.jpeg

Upptäck vintern i Sverige med husbil

Publicerad: 2024-02-15 14:20:03

Att utforska Sverige under vintertid med husbil är ett unikt sätt att uppleva vårt vackra och avlånga lands varierade landskap och kultur. Förbered dig för att möta snöklädda skogar, frusna sjöar och historiska platser och städer som glittrar under vinterhimlen.
Här nedan finner du våra utvalda tips på fantastiska destinationer som är värda att besöka med husbil under vintertid.

Resan startar med rätt planering

Det är viktigt att din husbil är anpassad för vinterförhållanden och att den uppfyller alla krav för att resa på vinterväglag. Dessutom är det klokt att kontrollera väderprognoser och vägförhållanden regelbundet, samt att ha nödvändig utrustning. Ta gärna del av vår vinterguide via knappen nedan för att få tillgång till vår guide med tips inför vinterförvaringen och att vintercampa.

Jul på Liseberg i Göteborg

Att resa med husbil till Göteborg för att uppleva Jul på Liseberg är en upplevelse som kombinerar det bästa av ett mobilt äventyr med den festliga stämningen av en av Sveriges mest älskade jultraditioner. Göteborg, med sin charm och gästvänlighet, blir en extra speciell destination under vintermånaderna, speciellt med Lisebergs berömda julmarknad som centrum för julfirandet.

Jul på Liseberg erbjuder mycket mer än bara en julmarknad. Det är en vinterfestival som lyser upp den mörka årstiden med tusentals blinkande ljus och lampor som skapar en magisk atmosfär. När du vandrar genom parken, omgiven av glittrande dekorationer och ljusslingor, kommer du att känna julens magi. Marknaden är känd för sina traditionella hantverksbodar som erbjuder allt från handgjorda julpynt till lokala delikatesser. Glöm inte att smaka på klassiska svenska julrätter och drycker som pepparkakor och glögg.

Upplev Kalmars rika historia under vintertid

Att resa med husbil till Kalmar under vintertid för att uppleva julen är en förtrollande upplevelse som kombinerar historisk charm och vacker svensk natur. Kalmar, en av Sveriges äldsta städer, är belägen vid Östersjökusten och blir en magisk plats under julen med sina gamla byggnader och kullerstensgator upplysta av julbelysning.

Väl i Kalmar är julmarknaden en av höjdpunkterna. Den är oftast placerad runt Kalmar Slott eller i stadens historiska delar. Här erbjuds traditionellt hantverk, lokala delikatesser som glögg och pepparkakor, och en unik julstämning. Kalmar Slott förvandlas under vintern till en sagolik plats, med juldekorationer och temavandringar som lyfter fram jultraditioner genom tiderna.

Varbergs Stadshotell - Asiatiskt spa på västkusten

Upplev charmen av sekelskiftet på Varbergs Stadshotell, byggt 1902, där en historisk atmosfär möter modern komfort. På hotellets översta våning hittar du Asia Spa, en plats där du kan slappna av i varma japanska källor med utsikt över havet och Varbergs fästning. Här har en värld av välbefinnande och njutning skapats, inspirerad av österländska filosofier och ritualer. Utöver kroppsbehandlingar kan du delta i träning, yoga och meditationspass.

Välj mellan att spendera en halv- eller heldag på spaet, eller skäm bort dig själv med ”Lilla Asia Spa”-paketet, som inkluderar övernattning och en trerätters middag. För den som söker extra lyx finns även ett specialpaket för nyårsfirande.

En värld av vildmark och historia på Myskoxcentrum i Tännäs, Härjedalen

Upptäck en värld av vildmark och historia på Myskoxcentrum - en ideell förening belägen i Tännäs, Härjedalen. Här erbjuds en unik möjlighet att komma nära myskoxar i sin naturliga miljö. Erfarna och kunniga guider tar dig med på en resa genom tid och natur, där du får utforska den storslagna Härjedalska vildmarken.

Varje tur är en chans att lära, utforska och göra en skillnad. Bli en del av denna unika upplevelse och hjälp till att bevara en av Sveriges mest unika djurarter. Upplev en oförglömlig upplevelse i hjärtat av den svenska vildmarken.

Osäker på din nästa destination? Låt vägen leda dig

Att ge sig ut på en husbilsresa genom Sverige under vintertid är en spännande och flexibel upplevelse som låter dig upptäcka landets mångfald från en ny vinkel. Resan bjuder på allt från gnistrande städer i vinterskrud till avlägsna landskap där snön ligger orörd och tyst.

Du kan starta din resa i någon av Sveriges större städer som Stockholm, Göteborg eller Malmö, där vintern ger staden en extra glans. Utforska de lokala julmarknaderna, njut av den värmande känslan av en glögg i handen och upplev stadens vinteraktiviteter. Efter stadsupplevelsen tar du dig vidare genom landets skiftande natur. Kanske lockar en tur genom de historiska landskapen i Södermanland eller en färd längs Västkustens frusna havsstränder?

Det riktiga äventyret börjar när du lämnar de vältrampade stigarna och ger dig ut för att upptäcka Sverige. Med husbilens flexibilitet kan du enkelt stanna till vid en tyst sjö, en bortglömd skogsglänta eller en liten by med en unik historia. Kanske hittar du en mysig campingplats där du kan spendera natten under stjärnklar himmel, eller en frusen strand där du kan njuta av solnedgången i harmoni.

Låt vägen leda dig och upptäck Sverige på ditt eget sätt. Med varje mil du färdas öppnar sig nya möjligheter att uppleva landet. Så packa ditt varmaste täcke, fyll termosen med varmt kaffe och ge dig av på en resa genom ett vinterlandskap som väntar på att bli utforskat.

Upplev Sverige i vinter från din husbil - där varje väg kan leda till en ny upptäckt.